Pure noodzaak

Als waterscoutinggroep staan onze opkomsten vaak in het teken van sport en spel op het water, we hebben hiervoor een zestal vletten en een viertal juniorvletten. Deze liggen in het haventje nabij ons clubhuis aan de rivier de Lek. Dit is dan ook het vaarwater waar wij als vereniging het meeste tijd doorbrengen. Een prachtige rivier waar we kinderen willen leren roeien en zeilen maar door de aanwezigheid van stroming en beroepsvaart vergt dit wel extra inspanningen om het allemaal ook veilig te houden. Een van de middelen die we hiervoor gebruiken is een slepertje zodat we:

  • - De vletten veilig de rivier over kunnen slepen.
  • - De vletten snel uit de vaargeul kunnen slepen mochten ze hierin verdagen.
  • - Een vletje van lagerwal weg kunnen halen.
  • - Iedereen weer op tijd terug naar de haven kunnen brengen aan het eind van de dag.

Sinds een aantal jaren beschikken we voor de aller jongste leden ( 7-10 jaar) over een viertal juniorvletjes. Wanneer deze het water op gaan om te roeien worden deze door de sleper naar een rustig stukje afgesloten water gebracht zodat ook deze leeftijdscategorie veilig kennis kan maken met de wateractiviteiten.

Tevens is de sleper het transportmiddel om alle vletjes naar kampen, zeilwedstrijden, etc. elders te transporteren. Op deze manier zijn wij voor het transport niet (meer) afhankelijk van derden en kunnen er meer vletten mee op kamp. Bovendien is dit natuurlijk veel leuker en leerzamer om te doen. Kortom onze sleper is een heel bruikbaar stukje “gereedschap” voor onze vereniging.

Echter, door de jaren heen is onze vloot met vletten gegroeid. Er zijn voor de jongste leden juniorvletten bijgekomen en ook het aantal lelievletten is gestaag wat groter geworden. Een heel goed teken voor een gezonde vereniging denken wij maar het heeft wel tot gevolg gehad dat ons huidige slepertje “het niet meer trekt”.

Om  ook in de toekomst leuk, veilig & verantwoord onze activiteiten voort te kunnen zetten moeten we dus opzoek naar een vervanger voor onze sleper.