Scouting staat voor uitdaging! Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.

Admiraal de Ruytergroep

De Admiraal de Ruytergroep bezorgt al sinds 1960 een fijn en leerzaam tijdverdrijf voor ongeveer 130 leden in Krimpen aan de Lek en omstreken. Een enthousiast leidingteam organiseert iedere week leuke opkomsten vol avonturen, gezelligheid en uitdagingen. Hiermee worden de kinderen spelenderwijs zelfstandig, zelfredzaam en behulpzaam naar anderen.

Lees meer over onze groep op: scoutingADR.nl

Maatschappelijke partner 

De Admiraal de Ruytergroep is meer dan scouting! We zijn ook een maatschappelijk partner in de gemeente Krimpenerwaard, een vereniging waar we trots op zijn!
- We organiseren jaarlijks een rommelmarkt met Koningsdag in de dorpskern van Krimpen a/d Lek
- We organiseren de Lekstrijd, een zeilwedstrijd voor scoutinggroepen en watersportverenigingen op de Lek
- We zijn onderdeel van de ceremonies op 4 mei
- We assisteren bij de intocht van sinterklaas
- We assisteren bij de wielerronde op Hemelvaartsdag
- We voorzien de collecte van Jantje Beton